Museu

del

Suro

de

Catalunya

 

Museu del Suro de Catalunya

Ubicat al centre de Palafrugell, el Museu del Suro de Catalunya es presenta com una institució singular per la seva temàtica, el seu àmbit territorial i la seva vocació de servei, adquireix, conserva, interpreta i posa en valor el patrimoni vertebrat a l’entorn del món del suro a Catalunya, en tant que configurador d’un paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat comunes. Té els propòsits de contribuir al desenvolupament social, econòmic i cultural de la comunitat; d’oferir suport a l’educació formal i com a proposta d’educació informal; així com alternativa de creació i de lleure.

El Museu del Suro de Catalunya en una antiga fàbrica surera, la més important del sector industrial a Espanya. Compta, a més d’un passat rellevant dins el sector, amb uns elements poc comuns a les construccions sureres que, sovint, són edificis funcionals sense concessions als elements decoratius ni a la participació d’arquitectes reconeguts. Aquest aspecte fa encara més rellevant el conjunt en el que destaquen els elements modernistes, les dimensions i l’estructura.

El Museu del Suro de Catalunya gestiona a més el Centre d’Interpretació del Dipòsit Modernista de Can Mario i també el Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda a Llafranc.

DURANT LA VISITA

El museu disposa de taquilles per deixar les vostres pertinences. Podeu fer fotos sense flaix. No hi ha restriccions, sempre i quan no s’utilitzi trípode.

Podeu compartir les vostres sensacions a l’instant a través de les xarxes socials:

— Facebook

— Twitter

— Instagram

VISITA EN FAMÍLIA

Els nens i nenes gaudeixen d’entrada gratuïta fins als 12 anys. Us proposem activitats familiars de cap de setmana, i també durant les vacances de Nadal, Setmana Santa i estiu. Per a més informació, consulteu l’agenda mensual d’activitats familiars.

El Museu del Suro disposa d’instal·lacions adequades per fer la visita amb nens i nadons. Podeu fer ús dels canviadors de bolquers. I també a l’espai didàctic de l’exposició permanent els més petits gaudiran d’interactius i una taula de jocs i dibuixos.

Si us interessa podeu concertar tallers per grups familiars o celebrar l’aniversari dels vostres fills o filles a l’aula gèminus de tallers del museu. Consulteu les condicions i activitats a servei.educatiu@museudelsuro.cat, o visiteu la secció d’activitats familiars.

HORARIS

Del 15 de juny al 12 de setembre
De dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenge de 10 a 14 h

Resta de l’any
De dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h

Dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenge i festius de 10 a 14 h – Dilluns tancat

Festius
25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener i 1 de maig: tancat

24 i 31 de desembre i 5 de gener: de 10 a 14 h

COM ARRIBAR-HI

Amb bicicleta
El Museu del Suro és membre de la ruta Pirinexus i Vies Verdes. Consulteu els itineraris pel Baix Empordà que us permetran arribar al museu amb bicicleta: Vies Verdes o bé a Pirinexus.

Amb cotxe
Des de Barcelona fins a Palafrugell hi ha 135 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Girona/França i prendre la sortida 9 (Vidreres / Lloret) anar direcció Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per la C-35, continuar direcció Palamós (C-31) i prendre la sortida 331 Palafrugell Sud. Des de la frontera amb França fins a Palafrugell hi ha 80 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Barcelona i prendre la sortida 6 (Girona Nord), anar direcció La Bisbal / Palamós (C-66) i prendre la sortida Palafrugell Nord.

Amb autobús
L’estació d’autobusos de Palafrugell es troba situat al carrer C. Lluís Companys, 2 i connecta el municipi de Palafrugell amb les poblacions veïnes. Es poden consultar preus i horaris aquí i al Tel. 972 61 00 06

Julivia Bus Turístic de Palafrugell
Del finals de juny a mitjans de setembre permet recórrer fàcilment els punts més emblemàtics del municipi (Palafrugell – Llafranc – Tamariu – Calella) sense necessitat d’agafar cotxe. Es poden consultar els preus, els horaris i les rutes aquí.

APARCAMENT

Bicicletes
El museu disposa d’una zona d’estacionament per bicicletes al davant del museu entre el carrer Begur i la Placeta del Museu del Suro.

Turismes
Els turismes disposen d’un pàrquing subterrani de pagament al C/ Begur, just al costat del museu.

Autobusos
Els grups que visitin el museu disposen d’espais d’aparcament per autobusos a la zona habilitada al C/ de la Lluna durant tot l’any i també a la zona Espai Firal a l’Avinguda d’Espanya, excepte juliol i agost. Per a més informació vegeu el plànol de Palafrugell.