Museu

del

Suro

Museu del Suro

Ubicat al centre de Palafrugell, el Museu del Suro es presenta com una institució singular per la seva temàtica, el seu àmbit territorial i la seva vocació de servei, adquireix, conserva, interpreta i posa en valor el patrimoni vertebrat a l’entorn del món del suro a Catalunya, en tant que configurador d’un paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat comunes. Té els propòsits de contribuir al desenvolupament social, econòmic i cultural de la comunitat; d’oferir suport a l’educació formal i com a proposta d’educació informal; així com alternativa de creació i de lleure.

El Museu del Suro s’ubica en una antiga fàbrica surera, la més important del sector industrial a Espanya. Compta, a més d’un passat rellevant dins el sector, amb uns elements poc comuns a les construccions sureres que, sovint, són edificis funcionals sense concessions als elements decoratius ni a la participació d’arquitectes reconeguts. Aquest aspecte fa encara més rellevant el conjunt en el que destaquen els elements modernistes, les dimensions i l’estructura.

El Museu del Suro gestiona a més el Centre d’Interpretació del Dipòsit Modernista de Can Mario i també el Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda a Llafranc.

DURANT LA VISITA

El museu disposa de taquilles per deixar les vostres pertinences. Podeu fer fotos sense flaix. No hi ha restriccions, sempre i quan no s’utilitzi trípode.

Podeu compartir les vostres sensacions a l’instant a través de les xarxes socials:

— Facebook

— Twitter

— Instagram

VISITA EN FAMÍLIA

Els nens i nenes gaudeixen d’entrada gratuïta fins als 12 anys. Us proposem activitats familiars de cap de setmana, i també durant les vacances de Nadal, Setmana Santa i estiu. Per a més informació, consulteu l’agenda mensual d’activitats familiars.

El Museu del Suro disposa d’instal·lacions adequades per fer la visita amb nens i nadons. Podeu fer ús dels canviadors de bolquers. I també a l’espai didàctic de l’exposició permanent els més petits gaudiran d’interactius i una taula de jocs i dibuixos.

Si us interessa podeu concertar tallers per grups familiars o celebrar l’aniversari dels vostres fills o filles a l’aula gèminus de tallers del museu. Consulteu les condicions i activitats a servei.educatiu@museudelsuro.cat, o visiteu la secció d’activitats familiars.

HORARIS

Juliol i agost
De dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20:30 h

Diumenge de 10 a 14 h

Resta de l’any
De dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h

Dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenge i festius de 10 a 14 h – Dilluns tancat

Festius
25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener i 1 de maig: tancat

24 i 31 de desembre i 5 de gener: de 10 a 14 h

COM ARRIBAR-HI

Amb bicicleta
El Museu del Suro és membre de la ruta Pirinexus i Vies Verdes. Consulteu els itineraris pel Baix Empordà que us permetran arribar al museu amb bicicleta: Vies Verdes o bé a Pirinexus.

Amb cotxe
Des de Barcelona fins a Palafrugell hi ha 135 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Girona/França i prendre la sortida 9 (Vidreres / Lloret) anar direcció Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per la C-35, continuar direcció Palamós (C-31) i prendre la sortida 331 Palafrugell Sud. Des de la frontera amb França fins a Palafrugell hi ha 80 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Barcelona i prendre la sortida 6 (Girona Nord), anar direcció La Bisbal / Palamós (C-66) i prendre la sortida Palafrugell Nord.

Amb autobús
L’estació d’autobusos de Palafrugell es troba situat al carrer C. Lluís Companys, 2 i connecta el municipi de Palafrugell amb les poblacions veïnes. Es poden consultar preus i horaris aquí i al Tel. 972 61 00 06

Julivia Bus Turístic de Palafrugell
Del finals de juny a mitjans de setembre permet recórrer fàcilment els punts més emblemàtics del municipi (Palafrugell – Llafranc – Tamariu – Calella) sense necessitat d’agafar cotxe. Es poden consultar els preus, els horaris i les rutes aquí.

APARCAMENT

Bicicletes
El museu disposa d’una zona d’estacionament per bicicletes al davant del museu entre el carrer Begur i la Placeta del Museu del Suro.

Turismes
Els turismes disposen d’un pàrquing subterrani de pagament al C/ Begur, just al costat del museu.

Autobusos
Els grups que visitin el museu disposen d’espais d’aparcament per autobusos a la zona habilitada al C/ de la Lluna durant tot l’any i també a la zona Espai Firal a l’Avinguda d’Espanya, excepte juliol i agost. Per a més informació vegeu el plànol de Palafrugell.