Jardí Botànic

de

Cap Roig

Jardí Botànic Cap Roig

Situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona), els Jardins de Cap Roig són, per la seva singularitat, un espai únic a la Mediterrània.

Natura, art, cultura i història s’uneixen en aquest paratge de 20 hectàrees que atresora prop de 800 espècies botàniques procedents d’arreu del món i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals. L’auditori a l’aire lliure és l’escenari d’un dels festivals de música més prestigiosos que es fan a l’estiu, el Festival Jardins de Cap Roig.

La història d’aquest espai es remunta a l’any 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky, amant del dibuix i l’arquitectura, i l’aristòcrata anglesa Dorothy Webster, decoradora, aficionada a l’arqueologia i a la jardineria, van cercar a la Costa Brava un lloc per viure i construir el seu somni. Després d’anys d’esforç i treball van aconseguir crear aquest espai singular on regnen la natura i la calma. La parella descansa, com desitjava, en un dels indrets més bells d’aquest paratge. El castell i els seus jardins són avui el seu llegat.

El 1969 els Woevodsky van cedir tot el conjunt a canvi que es garantís la conservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic. El seu ideari continua vigent avui, gràcies al relleu assumit per la Fundació ”la Caixa”, que ha apostat decididament per preservar el lloc. Tant el parc d’escultures, amb obres de grans mestres contemporanis, com el Festival Jardins de Cap Roig, que reuneix grans noms de l’escena internacional, fan d’aquest marc idíl·lic un referent  paisatgístic i turístic de la Costa Brava.

EXPOSICIONS I ACTIVITATS

DURANT LA VISITA

A l’entrada als jardins podeu descarregar del Web un mapa amb un recorregut marcat per fer l’itinerari pel vostre compte. Calculeu 1h30 per fer l’itinerari complert aproximadament.

Durant l’itinerari, concretament a la zona de les palmàcies, hi ha una zona de pícnic perquè els visitants puguin gaudir d’una pausa envoltats d’un entorn immillorable.

.

Es disposa d´un programa d’activitats per centres escolars, grups, famílies i públic en general.

  • Visites guiades: coneixeràs en diferents mirades els jardins de Cap Roig, la botànica, historia i paisatgista.
  • Activitats de jardineria: olis essencials, planta de temporada, tècniques de jardineria, herbaris, podes, coneixements botànics i de jardineria a l’abast de tothom.
  • Activitats literàries: gaudeix d´un dels millors racons del jardí escoltant el soroll de l’aigua de fons amb una activitats literària tant per adults com per famílies.

CONTACTE

Camí del Rus, s/n. 17210 Calella, Palafrugell

HORARIS

D’abril a setembre
Obert de 10 a 20 h

D’octubre a març
Obert de 10 a 18 h

Gener i febrer
Obert dissabte i diumenge de 10 a 18 h

Els dies de Festival
Tancat a partir de les 16 h

Festius
24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener, tancat

 

1 hora abans de tancar no es permet l’entrada

COM ARRIBAR-HI

A peu o amb bicicleta
Des de Calella de Palafrugell arribar als jardins és una passejada d’uns 25 minuts a peu.

Amb cotxe
Des de Barcelona fins a Palafrugell hi ha 135 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Girona/França i prendre la sortida 9 (Vidreres / Lloret) anar direcció Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per la C-35, continuar direcció Palamós (C-31) i prendre la sortida 331 Palafrugell Sud, seguir direcció platges i anar fins a Calella de Palafrugell.

Des de la frontera amb França fins a Palafrugell hi ha 80 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Barcelona i prendre la sortida 6 (Girona Nord), anar direcció La Bisbal / Palamós (C-66) i prendre la sortida Palafrugell Nord, seguir direcció platges i arribar a Calella de Palafrugell.

Amb autobús
Julivia Bus Turístic

De finals de juny a mitjans de setembre permet recórrer fàcilment els punts més emblemàtics del municipi (Palafrugell – Llafranc – Tamariu – Calella) sense necessitat d’agafar cotxe. Es poden consultar els preus, els horaris i les rutes aquí.

APARCAMENT

Turismes
Els turismes disposen d’un pàrquing a l’aire lliure gratuït a l’entrada del jardí.

Autobusos
Els grups que visitin el museu disposen d’espais d’aparcament per autobusos a l’aparcament situat a la mateixa entrada del jardí.