Museu

Can

Mario

Fundació Vila Casas

Museu Can Mario

Can Mario és el Museu d’Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas a Palafrugell (Girona), inaugurat l’any 2004. Acull al voltant de 220 escultures que daten des de la dècada dels 60 fins a l’actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya. Addicionalment, cada any s’organitzen exposicions temporals.

Can Mario era una antiga fàbrica de suro de principis del s. XX que formava part del conjunt arquitectònic fabril de l’empresa surera Miquel & Vincke. Avui, és un espai per a la contemplació artística situat a la plaça de Can Mario, on també podem trobar la Torre de l’Aigua modernista i el Museu de Suro.

Des d’abril de 2011 s’han succeït diverses novetats com la col·locació de 33 escultures d’artistes de l’Empordà al Jardí de Can Mario, exposició permanent a l’aire lliure. A l’octubre del mateix any es va inaugurar la Sala Empordà a l’interior del Museu, dedicada exclusivament a la celebració de mostres d’autors vinculats a l’Empordà.

EXPOSICIONS I ACTIVITATS

DURANT LA VISITA

Per a conèixer la col·lecció d’escultura del Museu Can Mario d’una manera més especialitzada, s’ofereixen diferents possibilitats: les visites guiades concertades, la visita guiada de cortesia en cap de setmana, i un recorregut per compte propi utilitzant dossiers de suport, a disposició del visitant.

*Estiu: del 15 de juny al 15 de setembre.

*Hivern: del 16 de setembre al 14 de juny.

*La Fundació es reserva el dret de no realitzar la visita guiada en funció del nombre d’assistents (mínim de quatre persones).

VISITES GUIADES I RECORREGUTS

Visita guiada concertada. Visita a la col·lecció d’escultura. Cal fer reserva prèvia amb un mínim de 7 dies d’antelació. Màxim 25 persones per grup. Les visites s’ofereixen en català i en castellà. Preu per grup: 15 € + 1 € per persona.

Visita guiada de cortesia en cap de setmana. Durant els caps de setmana, a l’estiu* a les 19h i a l’hivern* a les 12h, s’ofereix una visita guiada sense reserva prèvia* que, depenent dels casos, pot ser a les exposicions permanents o temporals.

Recorregut per compte propi amb dossiers de suport. A la recepció del museu es lliuren dossiers en català, castellà, francès i anglès que inclou una proposta de recorregut. Sense cost addicional.

HORARIS

Obert
Del 20 de gener al 14 de juny i del 16 de setembre al 25 de novembre 2018 :
Dimarts a divendres: 11.00 a 13.30 h i de 17.30 a 20.00 h.


Dissabte: 11.00 a 14.00 h i de 16.30 a 20.30 h.


Diumenge i festius: 11.00 a 14.00 h.

Setmana Santa: divendres d’11.00 a 14.00 h.

Del 15 de juny al 15 de setembre:

Dimarts a diumenge i festius:  11.00 a 13.30 h i de 17.30 a 20.30 h.

Del 14 de maig al 8 de juny obert de dimecres a diumenge només l’exposició permanent.

Tancat

Dilluns (excepte si és festiu es tancarà en dimarts).

Setmana Santa: diumenge i dilluns.

11 de setembre.

Del 26 de novembre de 2018 al 18 de gener de 2019.

COM ARRIBAR-HI

Es troba al centre de Palafrugell, concretament davant del mercat i a 3 minuts a peu de la plaça més cèntrica, la Plaça Nova.


Per arribar-hi des de Barcelona:Vehicle propi: (1h30 aproximadament)


Bus: Sarfa

APARCAMENT

Bicicletes
El museu disposa d’una zona d’estacionament per bicicletes al davant del museu entre el carrer Begur i la Placeta del Museu del Suro.

Turismes
Els turismes disposen d’un pàrquing subterrani de pagament al C/ Begur, just al costat del museu.

Autobusos
Els grups que visitin el museu disposen d’espais d’aparcament per autobusos a la zona habilitada al C/ de la Lluna durant tot l’any i també a la zona Espai Firal a l’Avinguda d’Espanya, excepte juliol i agost. Per a més informació vegeu el plànol de Palafrugell.