Conjunt

Monumental de

Sant Sebastià

de la Guarda

Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda

El Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda és el testimoni de l’ocupació d’un lloc privilegiat des de fa, al menys, 2.600 anys. S’hi pot visitar un jaciment ibèric (segles VI a I aC), una torre de guaita del segle XV (Bé Cultural d’Interès Nacional), una ermita i hostatgeria del segle XVIII i un far del segle XIX. Tot al cim d’una muntanya amb penya-segats sobre el mar i amb una de les millors panoràmiques de la Costa Brava i si el dia és clar la vista arriba fins als Pirineus.

La torre de guaita (S. XV) tenia com a funció vigilar la zona costanera per tal de protegir-la de possibles invasions corsàries i pirates, molt freqüents durant els segles XV i XVI. És per això que es va construir en un lloc estratègic (dalt d’un penya-segat, a 165 m d’alçada) des d’on es pogués divisar una àmplia franja marítima. Al llarg dels més de 550 anys d’història de l’edifici, s’hi han fet diferents reformes, al 1441 es va autoritzar el seu ús com a ermita, segurament aquesta funció religiosa és el motiu de la seva planta irregular, en semicercle (àbsis) de la banda est i recta de la banda oest, també s’ha modificat obertures, s’han millorat els accessos entre les plantes i els paviments. Tot i això, conserva molt bé l’ambient original.

EXPOSICIONS I ACTIVITATS

DURANT LA VISITA

Durant l’estiu del 2017 es va obrir al públic el nou Centre de Visitants de la Muntanya de Sant Sebastià, format per una caseta d’informació i un espai expositiu, on es pretén estimular de forma molt atractiva el descobriment del patrimoni de la Muntanya de Sant Sebastià per potenciar la seva identitat històrica i el gaudi de la nova “Ruta dels Miradors”. Podeu descobrir aquesta ruta a través de la app que us podeu descarregar a través d’aquest enllaç.

SERVEIS PER AL VISITANT

·  Visita interior de la torre

·  Punt d’informació turística

·  Espai expositiu amb entrada gratuïta

·  Audiovisual sobre la Muntanya de Sant Sebastià

·  Inici de la “Ruta dels Miradors”

·  App de la Ruta dels Miradors de Sant Sebastià de la Guarda

·  Exposició d’art a l’interior

·  Accés al terrat

·  Préstec de prismàtics per tal d’observar el paisatge

·  Botiga

·  Serveis

HORARIS

Actualment, tancada al públic.

Només visites amb reserva prèvia

COM ARRIBAR-HI

Amb cotxe
Des de Barcelona fins a Palafrugell hi ha 135 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Girona/França i prendre la sortida 9 (Vidreres / Lloret) anar direcció Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per la C-35, continuar direcció Palamós (C-31) i prendre la sortida 331 Palafrugell Sud. Seguir direcció Llafranc i, un cop s’ha arribat a la platja de Llafranc, agafar direcció al Far de Sant Sebastià.

Des de la frontera amb França fins a Palafrugell hi ha 80 km. Cal agafar l’autopista AP7 direcció Barcelona i prendre la sortida 6 (Girona Nord), anar direcció La Bisbal / Palamós (C-66) i prendre la sortida Palafrugell Nord i seguir direcció platges, Llafranc, Far de Sant Sebastià.

Amb autobús

Julivia Bus Turístic
De finals de juny a mitjans de setembre permet recórrer fàcilment els punts més emblemàtics del municipi (Palafrugell – Llafranc – Tamariu – Calella) sense necessitat d’agafar cotxe. Es poden consultar els preus, els horaris i les rutes aquí.

APARCAMENT

Abans d’arribar a la Torre, al mateix carrer Uruguai, hi ha l’entrada a un aparcament gratuït de terra.